Сарма от телешки дреболии

Сарма от телешки дреболии Лакомник

Невероятен специалитет за делник и празник

Сарма от телешки дреболии
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г бял дроб

200 г черен дроб

1/2 сърце

1 връзка корени за супа

2 глави лук

2 с.л. стафиди

1 ч.ч. ориз

2 яйца

2 с.л. брашно

60 г масло

2 с.л. олио

1 ч.ч. прясно мляко

2 с.л. галета

сол

черен пипер

магданоз

копър

Начин на приготвянe

Дреболиите се слагат в 3 1/2 ч.ч. студена вода да се варят. Пяната на бульона се обира, осолява се и се слагат корените за супа. Варят се до омекване. В олиото се задушава нарязания лук, прибавя се ориза и се пържи 3-4 мин. Отцедените дреболии и корените се нарязват на ситно и се прибавят към ориза, заедно със стафидите, магданоза, черен пипер и сол. Сместа се залива с 2 1/2 ч.ч. бульон от дреболиите и се вари, докато ориза поеме течността. В намазнена и поръсена с галета тава се изсипва сместа, заглажда се и се залива с половината стопено масло. Пече се 15 мин. в силна фурна. Брашното се запържва в останалото масло, разрежда се с прясното мляко, кипва се 4-5 мин. и се посолява. Като се поохлади се прибавят разбитите яйца, като сместа се бърка непрекъснато. Ястието се залива с този сос и се пече до зачервяване на заливката.

Още по темата
Още по темата
Дроб сарма с кайма
Изчистеният, измит и ситно нарязан лук се слага в тиган или в тенджера и се прибавят олиото, 2 супени лъжици вода и щипка сол. Задушава се няколко минути и се прибавя...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц