Невероятен специалитет за делник и празник
Дреболиите се слагат в 3 1/2 ч.ч. студена вода да се варят. Пяната на бульона се обира, осолява се и се слагат корените за супа. Варят се до омекване. В олиото се задушава нарязания лук, прибавя се ориза и се пържи 3-4 мин. Отцедените дреболии и корените се нарязват на ситно и се прибавят към ориза, заедно със стафидите, магданоза, черен пипер и сол. Сместа се залива с 2 1/2 ч.ч. бульон от дреболиите и се вари, докато ориза поеме течността. В намазнена и поръсена с галета тава се изсипва сместа, заглажда се и се залива с половината стопено масло. Пече се 15 мин. в силна фурна. Брашното се запържва в останалото масло, разрежда се с прясното мляко, кипва се 4-5 мин. и се посолява. Като се поохлади се прибавят разбитите яйца, като сместа се бърка непрекъснато. Ястието се залива с този сос и се пече до зачервяване на заливката.