Самоковска дроб сарма

Самоковска дроб сарма Лакомник
Самоковска дроб сарма
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лилия Петрова, Самоков
Лакомник Необходими продукти

1 кг агнешки дреболии
1 връзка пресен лук
1/2 ч.ч. олио
200 г пресни гъби
1 ч.ч. ориз
300 г спанак
1/2 к.ч. прясно мляко
1 яйце
1/2 връзка магданоз
черен пипер
червен пипер
джоджен
сол на вкус (по желание вегета)
За заливката:
4 яйца
1 кофичка (400 мл)кисело мляко
2 непълни с.л. брашно
сол на вкус

Начин на приготвянe

Дреболиите се сваряват и се нарязват на дребни кубчета. Бульонът се запазва. В олиото се запържват нарязаните лук, гъби (докато станат златисти), прибавят се спанакът и дреболиите. След около 2 минути се отстранява от огъня. Добавя се измитият ориз. В отделна купа се разбиват яйцето и прясното мляко, които се прибавят към сместа (това се прави, за да се получи хубава спойка). Овкусява се с подправките и се залива с бульона в съотношение 1 чаша ориз към 3 1/2 чаши бульон. Пече се във фурна на 220 градуса за около 45 мин (според фурната). През това време продуктите за заливката се разбиват в купа с миксер до получаване на хомогенна смес. След като изври течността, се залива с вече приготвената заливка и се допича до златисто. При сервиране се поръсва с дребно нарязан магданоз. По желание се гарнира с домашно кисело мляко. 

Приятен апетит!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц