
Интересна рецета за семейната трапеза и за гостите




Мляното месо заедно със ситно нарязания лук и натрошените на дребно люти чушки се задушава в сгорещената мазнина, докато стане на зърна. Прибавят се червеният пипер, млян черен пипер и сол вкус. Разбърква се и след малко се отстранява от огъня. Слагат се фастъците, почистени от външната им обвивка. Сместа отново се разбърква и се изсипва в средата на агнешкото було, което предварително се накисва около 1 час в студена вода. Краищата на булото се събират и плънката се увива като сарма. Слага се в намаслена тава, като подгънатите краища на булото остават отдолу. Отгоре и встрани се намазва с част от кравето масло. Поръсва се с червен пипер и се пече в умерена фурна. От време на време се намазва с масло. Поднася се веднага след изваждането му от фурната, като порциите се оформят в чинии. Отделно се поднася зелена салата или солено-кисела туршия.

