Кюфте сарма

Кюфте сарма Лакомник

Интересна рецета за семейната трапеза и за гостите

Кюфте сарма
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг кайма от овнешко или свинско месо

1 агнешко було

3/4 к.ч. олио

1/4 пакетче краве масло

80 г печени фъстъци

2 глави кромид лук

1-2 сушени люти чушки

1 ч.л. червен пипер

млян черен пипер

сол на вкус

Начин на приготвянe

Мляното месо заедно със ситно нарязания лук и натрошените на дребно люти чушки се задушава в сгорещената мазнина, докато стане на зърна. Прибавят се червеният пипер, млян черен пипер и сол вкус. Разбърква се и след малко се отстранява от огъня. Слагат се фастъците, почистени от външната им обвивка. Сместа отново се разбърква и се изсипва в средата на агнешкото було, което предварително се накисва около 1 час в студена вода. Краищата на булото се събират и плънката се увива като сарма. Слага се в намаслена тава, като подгънатите краища на булото остават отдолу. Отгоре и встрани се намазва с част от кравето масло. Поръсва се с червен пипер и се пече в умерена фурна. От време на време се намазва с масло. Поднася се веднага след изваждането му от фурната, като порциите се оформят в чинии. Отделно се поднася зелена салата или солено-кисела туршия.

Още по темата
Още по темата
Самоковска дроб сарма
Дреболиите се сваряват и се нарязват на дребни кубчета. Бульонът се запазва. В олиото се запържват нарязаните лук, гъби (докато станат златисти), прибавят се спанакът...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц