Дроб сарма с кайма

Дроб сарма с кайма Лакомник

Вкусно и различно предложение на традиционната рецепта

Дроб сарма с кайма
Време за приготвяне
Приготвяне
50 мин
Порции
Порции
5
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г кайма

2 яйца

1 к.ч. ориз

1 глава лук

1 к.ч. олио

5 с.л. кисело мляко

1 ч.л. сол

1 1/2 ч.л. червен пипер

магданоз

джоджен

5 с.л. кисело мляко

Начин на приготвянe

Изчистеният, измит и ситно нарязан лук се слага в тиган или в тенджера и се прибавят олиото, 2 супени лъжици вода и щипка сол. Задушава се няколко минути и се прибавя изчистеният и измит ориз. Разбърква се и се задушава още няколко минути. Сваля се от огъня и се изсипва в тавичка. Каймата се разбърква с 1 кафена чаша вода и с 1 чаена лъжичка сол и се прибавя към ориза. Слагат се яйцата, киселото мляко, червеният пипер (по желание може да се прибави и черен пипер), нарязаният магданоз и джоджен. Сипват се 3 кафени чаши вода и всичко се разбърква много добре. Пече се в загрята фурна 35-40 мин.

Още по темата
Още по темата
Самоковска дроб сарма
Дреболиите се сваряват и се нарязват на дребни кубчета. Бульонът се запазва. В олиото се запържват нарязаните лук, гъби (докато станат златисти), прибавят се спанакът...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц