Сардини с патладжанен хайвер

Сардини с патладжанен хайвер Лакомник
Сардини с патладжанен хайвер
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

консерва сардини в масло

За хайвера:

2 патладжан

1 глава лук

1 скилидка чесън

1/2 домат

няколко стръка магданоз и копър

1 с.л. лимонов сок

зехтин

сол на вкус

черен пипер

Начин на приготвянe

Нарежете на ситно лука и чесъна, запържете в малко зехтин и оставете на страна. Патладжаните насолете за 10 минути, отцедете, изплакнете, набодете с вилица и запечете до омекване при 180 градуса. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета. Готовите патладжани нарежете на ситно и ги пасирайте със зелените подправки, доматите, лимоновия сок, лъжица зехтин и подправете на вкус. Прибавете запържения лук, разбъркайте и сложете от получената смес в порционна чиния. Отгоре сложете парче риба и сервирайте.

Още по темата
Още по темата
Панирани сардини
Сварете картофите в подсолена вода, пасирайте ги с 2 с.л. зехтин, ситно нарязания копър и естрагон. Прибавете месото от сардините към картофите и разбъркайте добре....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц