Сардини с патладжанен хайвер
Приготвяне
30 минути
Порции
2
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарежете на ситно лука и чесъна, запържете в малко зехтин и оставете на страна. Патладжаните насолете за 10 минути, отцедете, изплакнете, набодете с вилица и запечете до омекване при 180 градуса. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета. Готовите патладжани нарежете на ситно и ги пасирайте със зелените подправки, доматите, лимоновия сок, лъжица зехтин и подправете на вкус. Прибавете запържения лук, разбъркайте и сложете от получената смес в порционна чиния. Отгоре сложете парче риба и сервирайте.
Още по темата
Сварете картофите в подсолена вода, пасирайте ги с 2 с.л. зехтин, ситно нарязания копър и естрагон. Прибавете месото от сардините към картофите и разбъркайте добре....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп