Панирани сардини



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Сварете картофите в подсолена вода, пасирайте ги с 2 с.л. зехтин, ситно нарязания копър и естрагон. Прибавете месото от сардините към картофите и разбъркайте добре. Нарежете доматите, почистете от семките и ги нарежете на дребно. Загрейте 1 с.л. зехтин и запържете ситно нарязания чесън, лук и домати. Подправете със сол, черен пипер, захарната тръстика и залейте с оцета. Оставете да се задушават за 20 минути.
Смесете брашното, маслото и разбития на пяна белтък, разбъркайте внимателно докато получите тесто. Загрейте 2 с.л. зехтин и запържете сардините като ги потопите първо в тестото. При необходимост прибавете още зехтин и пържете до златисто. Сервирайте заедно със задушените домати.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп