За Лео Бианко кулинарията се превърна от хоби в професия. Според него е най-важно да се готви с любов и желание и не е нужно да си професионален готвач, за да се получат вкусни ястия.
„Бабите ни не са били кой знае колко образовани, а са готвели изключително вкусно, били са и дълголетни, нали така? Важното е да ти е приятно. Аз наприемер обичам да работя, готвя и пея едновременно”, казва Лео. Според него едно ястие може да се получи добре и когато е приготвено с малко продукти.
„Ако в едно ястие вложим няколко неща и се концентрираме добре, докато решим какво да приготвим, накрая ще ни е вкусно и ще се чувстваме добре. Това е по-добре отколкото да сложим 100 неща в тенджерата и да не знаем какво ще стане”, съветва Лео.
Необходими продукти:
8 червени чушки
2 консерви риба тон
300 г краве сирене
1/2 връзка магдоноз
150 г меко сирене
5 кисели краставички
подправки на вкус
черен пипер
Начин на приготвяне:
Чушките се пекат, белят и почистват от семето, магданозът и краставичките се нарязват на ситно, а рибата се отцежда от олиото. В подходящ съд се смесват натрошеното сирене, намачканото меко сирене, рибата тон, магданозът, киселите краставички и подправки по желание. Върху лист фолио се подреждат разрязаните и добре изпънати чушки, покриват се добре с приготвена смес и се завиват на руло. Рулото се слага в хладилника да се охлади, преди да се нареже и сервира.