

Известният готвач Шeф Пeтpoв, който стана популярен с предаването Lord of the Chefs е почитател на леките ястия. Той обича българската кухня, но съчетава и вкусове от различни страни. Любимaтa мy peцeптa e cвъpзaнa c мeкcикaнcкaтa кyхня. Toвa e гyaкaмoлe, нeщo кaтo paзядкa.
Необходими продукти:
1 авокадо
1 скилидка чесън
1/2 домат
сокът от 1 лайм
1/4 глава червен лук
2–3 стръка пресен кориандър
1/2 зелена люта чушка
1 щипка сол
1 с. л. зехтин
Начин на приготвяне:
Авокадото се разполовява, обелва се и се намачква с вилица, докато се получи еднородна смес. В купата при авокадато се добавя сокът от лайма. Доматът се потапя във вряща вода за 1 минута, след това се залива със студена вода и се обелва. Месестата част на домата се нарязва на ситни кубчета и се прибавя при авокадото. Налива се и зехтинът. Скилидката чесън се намачква и се претрива със солта, за да се получи фина паста и също се прибавя в купата. Накрая се добавят нарязаните насито люта чушка, кориандър и лук. Всичко се разбърква добре. Гуакамолето се поднася към хляба.

