Ризото със сепия

Ризото със сепия Лакомник
Ризото със сепия
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

750 г сепия

250 г ориз

1 глава лук

150 мл. зеленчуков бульон

150 мл. бяло вино

1 скилидка чесън

30 г пармезан

3 с.л. зехтин

25 г масло

4 щипки индийско орехче

Начин на приготвянe

Почистете лука и го нарежете на дребно. Почистете чесъна. Измийте и почистете сепията. Запържете сепията в тенджера със зехтин. Запържете лука за 1 минута в масло, подправете със сол и черен пипер, прибавете индийското орехче и продължавайте да запържвате при постоянно бъркане за 5 минути. Прибавете ориза и запържете за още 3 минути при постоянно бъркане. Изцедете сока от чесъна и го прибавете към ориза. Прибавете виното. Когато ориза поеме виното прибавете бульона на 5-6 порции. Малко преди да е готов ориза отнемете от огъня, прибавете пармезана и разбъркайте. Покрийте с капак и оставете да изстине за 5 минути. През това време загрейте сепията в тиган и я прибавете към ориза и сервирайте.

Още по темата
Още по темата
Ризотото – кулинарната гордост на Милано
Ризотото наред с пицата и пастата има сериозен принос за славата на италианската храна по света и по-специално на Милано, който се приема за негова столица, а...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц