Ризото със зеленчуци и бекон

Пригответе си това вкусно и ароматно ризото


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Задушете размразените зеленчуци до омекване в малко вода, маслото и щипка сол. Прибавете ориза и долейте топла вода. Щом оризът се свари, добавете сметаната и гъбите. Изчакайте до омекване на продуктите и добавете нарязания бекон. Овкусете с черен пипер. Задушете за още 10-15 минути. Готовото ризото поръсете с пармезан или кашкавал.
Още по темата

Оризът се накисва от предната вечер в студена вода. Главата лук се почиства, измива и скълцва на дребно. Морковите се рендосват. Оризът се отцежда. Взема се дълбок...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп