
Италианско изкушение за обяд




Сложете водата в тенджера и я оставете да заври. Подсолете и сварете за 10 мин. гъбите. Извадете с решетъчна лъжица и нарежете на едро. Отцедете сушените домати от зехтина и ги нарежете на по-малки парченца. Беконът нарежете на кубчета или на лентички. В дълбоко тиганче загрейте зехтина и запържете бекона до златисто. Добавете лука, чесъна и запържете. Накрая прибавете гъбите и разбъркайте няколко пъти. Добавете ориза и нарязаните чушки и бъркайте непрекъснато. Долейте с вода и щом кипне добавете бульона и солта. Оставете да се задушава на тих огън, след което прибавете царевицата и сушените домати. След като смесите всички продукти, налейте виното. Оставете на огъня докато оризът набъбне. Разпределете в чинии и поднесете с настърган пармезан. Поръсете с магданоз и стръкче пресен босилек.
