Ризото с пилешки късчета
Емблематично изкушаващо предложение от италианската кухня
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В дълбок тиган се налива олио. Лукът се обелва, измива, нарязва се на ситно и се запържва леко за 5 минути до омекване. Чушките се нарязват на кубчета и се добавят към запържения лук. Оризът се измива добре и се добавя в тигана. Налива се вино, 400 мл вода, добавя се настърганият морков, нарязаното пилешко месо, сол, скилидката чесън и сухият тарос. Оставя се на слаб огън да се задуши, около 20- 30 минути.
Още по темата
Нарежете на ситно бекона, почистете чушките и ги нарежете на кубчета. Запържете бекона, добавете чушките и пържете докато чушките омекнат, за около 10 минути....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп