Ризото с пилешки късчета

Ризото с пилешки късчета Лакомник

Емблематично изкушаващо предложение от италианската кухня

Ризото с пилешки късчета
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 1/2 ч.ч. ориз

2 глави лук

1 червена чушка

1 жълта чушка

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. тарос (сух)

250 г пилешко месо сварено и нарязано на кубчета

1 морков настърган

100 мл мазнина

50 мл бяло вино

1 скилидка чесън

Начин на приготвянe

В дълбок тиган се налива олио. Лукът се обелва, измива, нарязва се на ситно и се запържва леко за 5 минути до омекване. Чушките се нарязват на кубчета и се добавят към запържения лук. Оризът се измива добре и се добавя в тигана. Налива се вино, 400 мл вода, добавя се настърганият морков, нарязаното пилешко месо, сол, скилидката чесън и сухият тарос. Оставя се на слаб огън да се задуши, около 20- 30 минути.

Още по темата
Още по темата
Ризото с бекон и чушки
  Нарежете на ситно бекона, почистете чушките и ги нарежете на кубчета. Запържете бекона, добавете чушките и пържете докато чушките омекнат, за около 10 минути....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц