Ризото с билки

Вкусна и здравословна идея за постен обяд


Приготвяне
30 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Загрейте бульона, като се затопли го отстранете. Загрейте маслото, запържете лука за 3-4 минути, прибавете ориза и запържете за минута. Прибавете виното и гответе за още минута. Залейте с горещия бульон и гответе за около 15-20 минути при периодично разбъркване. Оризът трябва да попие цялата течност. Отнемете от огъня, добавете малко масло, лимоновата кора, сока, наситнените подправки, разбъркайте и оставете под капак за 1-2 минути. Преди сервиране поръсете с пармезана.
Още по темата

Ризотото наред с пицата и пастата има сериозен принос за славата на италианската храна по света и по-специално на Милано, който се приема за негова столица, а...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп