Ризото по милански

Ризото по милански Лакомник
Ризото по милански
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г ориз

1,25 л пилешки бульон

100 мл бяло вино

1 глава лук

50 г пармезан, настърган

75 г масло

1 щипка шафран

сол на вкус

Начин на приготвянe

Сложете 100 мл бульон в тенджера и оставете да кипне. Прибавете шафрана и отнемете от огън. Кипнете оставащата част от бульона в отделен съд и го кипнете. Почистете лука и го нарежете на ситно. Разтопете половината от маслото в тиган и запържете лука. Прибавете ориза и запържете за 5 минути. Добавете бульона, като го разделите на 5-6 части, преди да прибавите всяка следваща част бъдете сигурна, че предната е поета от ориза. Добавете останалата част от маслото, разбъркайте, поръсете с пармезана и бъркайте в продължение на 30 секунди. Покрийте с капак и оставете за 2 минути, след което сервирайте.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц