




Почистете аспержите, като не изхвърляте отпадъците. Сварете боба в 1,5 л подсолена вода, като го оставите леко недоварен. Изстудете боба в хладилник и го нарежете на ситно. Изчистете аспержите от кожата, след като ги сварите за няколко минути във вода и прибавете кубчетата бульон. Оставете да кипне, закрийте и оставете на умерена температура.
Запържете ситно нарязания лук с 2/3 от маслото, докато омекне, подправете със сол и черен пипер. Прибавете ориза, половината от бульона, оставете да поеме и прибавете останалата част. Оставете на котлона за 18 минути, докато ориза се свари напълно. След това прибавете боба и оставете няколко минути. Разбъркайте ризото, останалото масло, пармезана, като оставите малка част от кашкавала при сервиране. Добавете сметаната и ситно нарязания зелен лук. Докато се вари лука прибавете и аспержите за няколко минути, извадете ги и ги запържете в масло. Поднесете ориза като отгоре сложите аспержите във вид на гарнитура.
