Ризото по индийски с фъстъци

Ризото по индийски с фъстъци Лакомник

Апетитна идея за постната вечеря

Ризото по индийски с фъстъци
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 чаши ориз

6 сухи люти чушлета (или 1 с.л. чили)

2 ч.л. сминдух

1 ч.ч. настъргано сурово манго

1 ч.ч. настърган суров кокос

сол на вкус

3 ч.л. олио

2 ч.л. фъстъци

1 ч.л. индийска леща

1/2 ч.л. черна леща

2 ч.л. синапени зърна

1 ч.л. куркума на прах

1 ч.л. къри

Начин на приготвянe

Сварете ориза в 6 чаши вода, но внимавайте да не се превари и зърната да се слепнат.

Запържете чушлетата в малко мазнина и ги начупете. Добавете сминдуха, косовите стърготини, мангото и сол и объркайте добре.

В тенджерка (или дълбок тиган за готвене на ориз) загрейте останалата мазнина и добавете лещата Чана Дал и черната леща. Когато порозовеят, добавете синапените зърна и оставете да цвърчи в тиган. Добавете куркумата и кърито и незабавно махнете от огъня. Изсипете сместа при ориза. Разбъркайте добре. Добавете и сместа с мангото и кокоса и разбъркайте. Оставете всичко го в купа за час преди да сервирате.

Още по темата
Още по темата
Ризото с пиле и вермут
Запържете в предварително загрята мазнина пилето за няколко минути. След това го сложете във форма за печене и го запечете в предварително загрята фурна на 130...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц