Ризото с пиле и вермут

Ризото с пиле и вермут Лакомник

Става бързо и е с невероятен вкус

Ризото с пиле и вермут
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

750 мл пилешки бульон

2 с.л масло

2 пилешки гърди

4-5 скилидки чесън

1 глава лук

1 морков

1 ч.л. ситно нарязана мащерка

300 г ориз

250 мл сух вермут

150 г настърган пармезан

рукола

Начин на приготвянe

Запържете в предварително загрята мазнина пилето за няколко минути. След това го сложете във форма за печене и го запечете в предварително загрята фурна на 130 градуса.

В тенджера сложете моркова, чесъна, лука и мащерката на умерена температура. Когато лука започне да омеква и да променя цвета си, прибавете ориза и разбъркайте докато зърната му не станат златисти. След това прибавете вермута. Когато се изпари влейте половината от бульона и при постоянно бъркане оставете ястието на котлона за 15 минути. При сервиране поръсете готовото ризото с настъргания пармезан прибавете запеченото пилешко и руколата.

Още по темата
Още по темата
Ризото с пилешки късчета
В дълбок тиган се налива олио. Лукът се обелва, измива, нарязва се на ситно и се запържва леко за 5 минути до омекване. Чушките се нарязват на кубчета и се добавят към...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц