Рибена чорба с лук и домати

Рибена чорба с лук и домати Лакомник

Апетитна идея за питателна супа

Рибена чорба с лук и домати
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500-600 г рибено филе по избор
2-3 глави лук
магданоз или копър
2-3 скилидки чесън
сол
червен пипер
черен пипер
3-4 домата
1/2 ч.ч. бяло вино


Начин на приготвянe

Сложете рибеното филе в дълбока тенджера. Залейте го с вода до половината на тенджерата. Към нея се слагат подправките (без магданоза) и нарязаните чесън и лук. Вари се, докато рибеното филе и останалите продукти омекнат или за около 20 минути. Доматите се обелват и нарязват, след което се добавят към супата. Прибавете и виното и ситно нарязания магданоз/копър. Варете още няколко минути. По желание подправете с пресен лимонов сок.

Още по темата
Още по темата
Царска рибена чорба
Сварете рибните части в солена вода и изчистете месцето от костите. Задължително прецедете рибния бульон през тензух, за да сте сигурни, че в него няма да останат...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц