Сварете рибните части в солена вода и изчистете месцето от костите. Задължително прецедете рибния бульон през тензух, за да сте сигурни, че в него няма да останат костици. В прецедения вече бульон сварете до готовност ориза и нарязаните лук, морков, чушка и домат, след което добавете чистото месо. Овкусете с черния пипер и накълцаното люто чушле.
Добавете и сухите подправки, но не стрити, а начупени на парченца, и варете още 5 минути. След 5-6 минути отстранете тенджерата от огъня и изсипете в нея запръжка от малко олио и червен пипер. Посипете чорбата с магданоза и девесила (целината). След известно охлаждане капнете и лимоновия сок. Консумирайте чорбата не много гореща.
Налейте си ракийка, а после и биричка и си хапнете „на корем” поне две панички от чорбата.