Рибена питка

Рибена питка Лакомник

Невероятна домашна вкусотия за закуска

Рибена питка
Време за приготвяне
Приготвяне
80 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За тестото: 400 г брашно, 1/2 ч.ч. бира, 200 г масло

За плънката: 300 филе от риба по избор, 1 връзка копър, 3 сварени яйца, 2 дафинови листа, 3 стръка пресен лук, 100 г кашкавал, сол на вкус, 75 ориз, 1 жълтък за намазване

Начин на приготвянe

Настържете на едро маслото, прибавете бирата, брашното и замесете тесто. Завийте с кърпа и оставете в хладилника за 1 час. Извадете тестото и го разделете на 2 части, като едната оставете по-голяма от другата. По-голямата разточете според тавата за печене. Сварете рибата до готовност с няколко стръка копър и дафинов лист. Охладете рибата и я пасирайте. Сложете я върху разточеното тесто на равен слой, втория слой наредете ситно нарязания лук предварително запържен. Сварете ориза в подсолена вода и го сложете върху лука, четвъртия слой сложете ситно нарязания копър. След това настърганите яйца, настъргания кашкавал и сложете отгоре втория пласт тесто. Намажете с жълтък и запечете за 20-25 минути. 

Още по темата
Още по темата
Рибен киш
Загрейте фурната до 200 градуса. Нарежете на средно и двата вида риба, почистете картофа и го нарежете на кръгчета. Сложете рибата и картофите в тава. Разтопете в...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц