Рибена питка

Невероятна домашна вкусотия за закуска


Приготвяне
80 минути
Порции

6

Начин на приготвянe
Настържете на едро маслото, прибавете бирата, брашното и замесете тесто. Завийте с кърпа и оставете в хладилника за 1 час. Извадете тестото и го разделете на 2 части, като едната оставете по-голяма от другата. По-голямата разточете според тавата за печене. Сварете рибата до готовност с няколко стръка копър и дафинов лист. Охладете рибата и я пасирайте. Сложете я върху разточеното тесто на равен слой, втория слой наредете ситно нарязания лук предварително запържен. Сварете ориза в подсолена вода и го сложете върху лука, четвъртия слой сложете ситно нарязания копър. След това настърганите яйца, настъргания кашкавал и сложете отгоре втория пласт тесто. Намажете с жълтък и запечете за 20-25 минути.
Още по темата

Загрейте фурната до 200 градуса. Нарежете на средно и двата вида риба, почистете картофа и го нарежете на кръгчета. Сложете рибата и картофите в тава.
Разтопете в...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп