Рибена питка
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
Невероятна домашна вкусотия за закуска
![Рибена питка](https://lakomnik.bg/f/news/4/660_9262421b2d1062bbd77cd7e4b501a3ab.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
Приготвяне
80 минути
Порции
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
6
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Начин на приготвянe
Настържете на едро маслото, прибавете бирата, брашното и замесете тесто. Завийте с кърпа и оставете в хладилника за 1 час. Извадете тестото и го разделете на 2 части, като едната оставете по-голяма от другата. По-голямата разточете според тавата за печене. Сварете рибата до готовност с няколко стръка копър и дафинов лист. Охладете рибата и я пасирайте. Сложете я върху разточеното тесто на равен слой, втория слой наредете ситно нарязания лук предварително запържен. Сварете ориза в подсолена вода и го сложете върху лука, четвъртия слой сложете ситно нарязания копър. След това настърганите яйца, настъргания кашкавал и сложете отгоре втория пласт тесто. Намажете с жълтък и запечете за 20-25 минути.
Още по темата
![Още по темата](/img/grey_arrows.png)
Загрейте фурната до 200 градуса. Нарежете на средно и двата вида риба, почистете картофа и го нарежете на кръгчета. Сложете рибата и картофите в тава.
Разтопете в...
Анкета
![стрелка](/img/grey_arrows.png)
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп