Рибен киш

Рибен киш Лакомник
Рибен киш
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

450 г сурова мерлуза

150 г пушена мерлуза

1 картоф

40 г масло

1 глава лук

50 г брашно

400 мл ябълков сок

3 с.л. сметана

75 г замразена грах

2-3 стръка магданоз

250 г почистени скариди

1 пласт солено тесто за пица (около 250 г)

1 жълтък

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 200 градуса. Нарежете на средно и двата вида риба, почистете картофа и го нарежете на кръгчета. Сложете рибата и картофите в тава.

Разтопете в тенджера маслото и запържете ситно нарязания лук за 5 минути, прибавете брашното и запържете още 5 минути, залейте с ябълковия сок и бъркайте докато стане еднородна смес без бучки. Махнете от тенджерата от огъня и добавете сметаната, подправете със сол и черен пипер. Прибавете граха, ситно нарязания магданоз и скаридите. Залейте със соса рибата, отгоре разточете тестото, така че да покрие добре, намажете с жълтъка и запечете за 40 минути.

 

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц