Холандски рибен хляб
Апетитна комбинация за закуска и хапване през целия ден
Приготвяне
50 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Загрейте олиото и запържете до златисто ситно нарязания лук и чесъна. Нарежете на ситно босилека. Пасирайте рибното филе заедно с лука, прибавете сметаната, сока от лимона, прибавете подправките и пасирайте докато стане на кайма. Към половината от нея прибавете босилека и 1 яйце и разбъркайте добре. Към останала добавете само яйце и разбъркайте. В дълбок керамичен съд, сложете хартия за печене, сложете слой от каймата с босилека, втори слой от другата кайма, отгоре сложете нарязаните парчета сьомга и покрийте отново с кайма. Подправете на вкус, покрийте и сложете съда в друг с гореща вода. Запечете за 40 минути при 200 градуса фурна.
Още по темата
Загрейте фурната до 200 градуса. Нарежете на средно и двата вида риба, почистете картофа и го нарежете на кръгчета. Сложете рибата и картофите в тава.
Разтопете в...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп