Холандски рибен хляб

Холандски рибен хляб Лакомник

Апетитна комбинация за закуска и хапване през целия ден

Холандски рибен хляб
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

125 г сметана

1 лимон

6 зърна бахар

1/2 ч.л. сол

1 глава лук

100 г свеж босилек

2 скилидки чесън

50 мл олио

700 г филе от бяла риба по избор

2 яйца

200 г пушена сьомга

Начин на приготвянe

Загрейте олиото и запържете до златисто ситно нарязания лук и чесъна. Нарежете на ситно босилека. Пасирайте рибното филе заедно с лука, прибавете сметаната, сока от лимона, прибавете подправките и пасирайте докато стане на кайма. Към половината от нея прибавете босилека и 1 яйце и разбъркайте добре. Към останала добавете само яйце и разбъркайте. В дълбок керамичен съд, сложете хартия за печене, сложете слой от каймата с босилека, втори слой от другата кайма, отгоре сложете нарязаните парчета сьомга и покрийте отново с кайма. Подправете на вкус, покрийте и сложете съда в друг с гореща вода. Запечете за 40 минути при 200 градуса фурна. 

Още по темата
Още по темата
Рибен киш
Загрейте фурната до 200 градуса. Нарежете на средно и двата вида риба, почистете картофа и го нарежете на кръгчета. Сложете рибата и картофите в тава. Разтопете в...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц