Редена мусака

По-лесен вариант на любимата мусака


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Сложете ситно нарязания лук да се запържи, добавете месото, оставете го да се запържи и то, подправете и добавете доматения сос. Нарежете картофите на тънки резени и ги подредете в намазнена тавичка на един ред, след което отгоре изсипете плънката с месото. Покрийте с още един ред картофи. Залейте всичко с яйцата, предварително разбити с млякото и водата.
Поставете тавата в предварително загрята фурна, а отгоре покрийте с фолио или капак. Преди края на печенето махнете фолиото и оставете мусаката да се допече, докато хване приятна коричка.
Още по темата

Сварете картофите. В три отделни тигана ще приготвите видовете меса. В единия запържете пилешкото филе, нарязано на кубчета, заедно със ситно нарязан кромид лук,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп