




Сварете картофите. В три отделни тигана ще приготвите видовете меса. В единия запържете пилешкото филе, нарязано на кубчета, заедно със ситно нарязан кромид лук, подправяте със сол, черен и червен пипер.
В другия запържете каймата с праза, нарязан на кръгчета, и подправете по същия начин. Бекона нарежете на ситно, запържете леко със зеления лук и поръсете с малко черен пипер. Обелените вече картофи нарежете на филийки.
В подходяща тава започнете да редите мусаката, като започнете с пилешкото месо, покривате с него равномерно цялото дъно.
Покривате с филийките от два картофа. След това слагате каймата, пак картофи, бекона и последните два картофа. Заливате с разтворения с вода фикс според указанията. Слагате на няколко места масло най-отгоре.
Печете в умерена фурна около 40 мин, като малко преди да я извадите, поръсете с нарязан на ситно магданоз. Реже се на порции, след като се охлади добре.
