Пъстърва на тиган с бекон и цвекло

Пъстърва на тиган с бекон и цвекло Лакомник

Изкушаваща и много лесна за приготвяне рецепта

Пъстърва на тиган с бекон и цвекло
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 пъстърви

зехтин

масло

200 г бекон

200 г крутони

150 г бадеми

250 грама цвекло

За дресинга:

3 с.л. зехтин

2 с.л. винен оцет

 

Начин на приготвянe

Загрейте 1 чаена лъжичка зехтин с маслото в голям незалепващ тиган, докато маслото започне да се разтапя. Добавете почистената риба и пържете около 10-15 минути докато кожата стане хрупкава. Извадете рибата настрани. Добавете още малко масло и запържете бекона и крутоните за около 10 минути. Междувременно запечете бадемите в сух тиган на средна температура. В малка купа разбъркайте зехтина с винения оцет и овкусете. Смесете всички продукти за салатата и разбъркайте добре. Поднесете пържената риба със салатата.

 

 

Още по темата
Още по темата
Пъстърва на пара с джинджифил
С остър нож направете дълбоки напречни нарези от двете страни на рибата на около 2-3 см разстояние един от друг. Намажете отвън и отвътре рибата със сол и сусамово...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц