Пъстърва на пара с джинджифил

Пъстърва на пара с джинджифил Лакомник

Сгответе бързо и здравословно за обяд или вечеря

Пъстърва на пара с джинджифил
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пъстърви

сол

4 с.л. сусамово олио

3-4 стръка зелен лук

3 с.л. светъл соев сос

3 с.л. китайско оризово вино (или сухо шери)

3 с.л. настърган пресен джинджифил

2 с.л. олио

 

Начин на приготвянe

С остър нож направете дълбоки напречни нарези от двете страни на рибата на около 2-3 см разстояние един от друг. Намажете отвън и отвътре рибата със сол и сусамово олио. На дъното на огнеупорна чиния поставете зеления лук, отгоре поставете рибата. Смесете соевия сос, оризовото вино и настъргания джинджифил и полейте с тази смес рибата. Поставете чинията в стимер (уред за варене на пара) и варете на силен огън 12-15 минути. Извадете чинията от стимера, посипете със ситно нарязан зелен лук. Загрейте силно олиото и залейте с него рибата. Сервирайте с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Пъстърва с домати и босилек
Овкусете добре рибеното филе с подправките. Подредете го върху хартия за печене. Върху рибата подредете парчетата домати. Поръсете с босилека и лука, които...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц