Манастирски гювеч с телешко месо

Манастирски гювеч с телешко месо Лакомник

Майсторска и вкусна рецепта за зимните празници

Манастирски гювеч с телешко месо
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг телешко месо

1 к.ч. олио

2-3 глави кромид лук

400 г пресни гъби

3-4 чушки

4-5 домата

1-2 сушени люти чушки

1 к.ч. вино

20-25 маслини

1 1/4 к.ч. ориз

1 ч.л. червен пипер

1 връзка магданоз

млян черен пипер

сол

Начин на приготвянe

Месото се почиства, измива се и се обезкостява. Нарязва се на порции, които се задушават в сгорещената мазнина заедно с дребно нарязания лук. Прибавят се половината от доматите, нарязани на дребно. Когато се поизпари водата, сместа се поръсва с червения пипер, разбърква се и се залива с виното и гореща вода. Посолява се на вкус. Ястието се похлупва с капак и се задушава на тих огън, докато месото полуомекне. След това сместа се прехвърля в пръстен гювеч. Прибавят се нарязаните на ивички гъби и пиперки. Разбърква се и се пече в силна фурна. Когато гъбите поомекнат, се прибавят почистеният и измит ориз, лютите пиперки и маслините. Ако е необходимо, се долива гореща вода. Отгоре се нареждат останалите домати, обелени и нарязани на едро. Ястието се допича. След изваждането му от фурната се поръсва с млян черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Още по темата
Още по темата
Тракийски гювеч
Месото се измива, нарязва се на порции и се запържва в сгорещената мазнина до побеляване и изпаряване на водата. Изважда се и в същата мазнина се прибавят...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц