
Майсторска и вкусна рецепта за зимните празници




Месото се почиства, измива се и се обезкостява. Нарязва се на порции, които се задушават в сгорещената мазнина заедно с дребно нарязания лук. Прибавят се половината от доматите, нарязани на дребно. Когато се поизпари водата, сместа се поръсва с червения пипер, разбърква се и се залива с виното и гореща вода. Посолява се на вкус. Ястието се похлупва с капак и се задушава на тих огън, докато месото полуомекне. След това сместа се прехвърля в пръстен гювеч. Прибавят се нарязаните на ивички гъби и пиперки. Разбърква се и се пече в силна фурна. Когато гъбите поомекнат, се прибавят почистеният и измит ориз, лютите пиперки и маслините. Ако е необходимо, се долива гореща вода. Отгоре се нареждат останалите домати, обелени и нарязани на едро. Ястието се допича. След изваждането му от фурната се поръсва с млян черен пипер и ситно нарязан магданоз.

