Пържен ориз с пиле и зеленчуци
Лесна рецепта за любители на азиатската кухня
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Сложете ориза да се вари в подсолена вода. В тиган на средна температура загрейте сусамовото олио. В него запържете намачкания чесън. Нарежете пилешките гърди на едри парчета. Сложете ги в тигана при чесъна и пържете до побеляване. Овкусете със сол и пипер на вкус. Разбърквайте постоянно, за да не залепне месото. Нарежете морковите. Добавете ги в тигана и разбъркайте. Добавете отцедения сварен ориз към месото и зеленчуците. Залейте със соев сос и разбъркайте добре в продължение на няколко минути. Добавете и сварения грах. Гответе така още няколко минути до готовност.
Още по темата
Нарязваме месото. Счукваме чесъна с малко сол и разбъркваме с черния, червения пипер и соевия сос. Намазваме месото с получената смес и оставяме за 15 минути...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп