Пиле с ориз и сини сливи

Ароматно пиле с неустоим вкус


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Нарязваме месото. Счукваме чесъна с малко сол и разбъркваме с черния, червения пипер и соевия сос. Намазваме месото с получената смес и оставяме за 15 минути да поеме. Нарязваме лука и го задушаваме в маслото, прибавяме ориза и шам фъстъка и задушаваме до прозрачност. Сипваме топлия бульон и нарязаните сушени плодове. Варим под капак 25 минути на ниска температура, докато течността се поеме напълно. Запържваме месото в стопеното масло. Сервираме готовото месо с ориза.
Още по темата

Загрейте фурната до 200С. Наредете всички продукти в подходяща тава за печене, докато се смесят всички продукти добре. Печете за около 35-40 минути. Сервирайте с...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп