Ориз с говеждо по средиземноморски
Ароматно ястие с богат и наситен вкус
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Накиснете ориза в студена вода за 15 минути. Изцедете добре.
Междувременно задушете нарязания лук в зехтина на средно висока температура. Добавете каймата и гответе за кратко. Овкусете с подправките и оставете да се готви 10-15 минути. Добавете ориза и залейте вода, колкото да покрие ориза, и 1 с.л. зехтин. Гответе докато водата се изпари и оризът не е твърд или прекалено сварен. Гарнирайте с магданоз, препечени орехови ядки, бадеми и стафиди.
Още по темата
Нарязваме месото. Счукваме чесъна с малко сол и разбъркваме с черния, червения пипер и соевия сос. Намазваме месото с получената смес и оставяме за 15 минути...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп