Пиле с ориз и грах
Чудесна рецепта за пилешко със зеленчуци
Приготвяне
70 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пилешкото месо се сварява в подсолена вода. Изважда се от бульона и след като поизстине се обезкостява и нарязва на парчета. В олиото се задушават ситно нарязаните моркови. След като омекнат, се прибавя ситно нарязаният лук. След като и той се задуши, се добавя оризът и се запържва. В тавичка се изсипват всички продукти, добавят се 3 ч.ч. от пилешкия бульон, посолява се на вкус и се поръсва с черен пипер. Пече се при 220-250 С, докато оризът поеме течността.
Още по темата
Картофите се обелват и сваряват. Половината от тях се нарязват на колелца. Останалите картофи се пасират и с млякото и маслото се прави пюре, което се овкусява....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп