Пълнени чушки в доматен сос
Чудна гозба за всеки вкус
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Запържете в олио ситно нарязания лук, настъргания морков, добавете месото и го задушете добре. След това добавете и ориза. Запържете го леко, а после подправете на вкус с подправките. Напълнете чушките. Подредете ги в тавичка, отгоре залейте с доматения сос, добавете чаша вода, дафиновите листа, малко олио и покрийте тавата с фолио или капак. Поставете в предварително загрята на 180С фурна и оставете да се пече около един час. След това махнете капака/фолиото и оставете да се запече и отгоре. Сервирайте с гарнитура по желание.
Още по темата
От каймата, ситно нарязания лук, яйцата, солта, черния пипер и настърганите на едро ренде картофи се омесва сместа за кюфтетата. Почистеният спанак се задушава в малко...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп