Пълнени свински гърди

Невероятен специалитет за делници и празници


Приготвяне
2 часа
Порции

6

Начин на приготвянe
Спанакът се сварява в подсолена вода, отцежда се и се пасира. Прибавят се млякото, разбитите белтъци и хлябът, нарязан на малки кубчета. Поръсва се със сол, черен пипер и се оставя за 15 мин да престои. Добавят се размекнатото масло и галета и всичко се разбърква да се получи крем. Свинските гърди се разрязват така, че да се получи джоб и той се пълни с този крем. Зашива се или се стяга с кухненски канап. Слага се в йенска тенджера, полива се с олио и вода, похлупва се и се пече 1,5 часа. Към края на печенето капакът се маха и се допича до зачервяване и да хване коричка.
Още по темата

Оваляйте филетата в брашно. Загрейте на средно силен огън 3 с.л. маслото и когато се разтопи, добавете месото и изпържете от двете страни по около 5 минути като...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп