Лимоново свинско филе

Лимоново свинско филе Лакомник
Лимоново свинско филе
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 филета свинско месо

1/2 ч.ч. брашно

6 с.л. масло

кората и сока на 3 лимона

3/4 ч.ч. магданоз, наситнен

лимон за сервиране

морска сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Оваляйте филетата в брашно. Загрейте на средно силен огън 3 с.л. маслото и когато се разтопи, добавете месото и изпържете от двете страни по около 5 минути като проверявате готовността на месото с вилица и трябва да влиза без проблем. Загрейте отново на средно силен огън осталото масло и когато се разтопи, добавете лимоновия сок и кората, магданоза, солта и пипера и разбъркайте ца 2 минути.

При сервиране сипете от соса върху филетата и гарнирайте с лимонови резени.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц