Пълнени патладжани с булгур
Лесно и апетитно изкушение за всеки вкус
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Оставете булгура да се кисне във вода за 30 минути. Разрежете патладжаните на половина и ги запечете в предварително загрята на 180С фурна за 25-30 минути или до златисто. След като ги извадите от фурната издълбайте вътрешността. Изсипете излишната течност от булгура и оставете да се изсуши. В сгорещен тиган запържете лука и чесъна до омекване. Овкусете със сол, кимион и кориандър и разбъркайте. Добавете булгура, стафидите и върешността на патладжана. Гответе около 10-15 минути и махнете от котлона. Разпределете плънката в патладжаните и печете в загрята на 180С фурна за около 20 минути. Поръсете с пармезан преди сервиране.
Още по темата
Сините домати се белят и срязват надлъжно на две. Издълбават се. Средната част се скълцва на дребно. Лодките и кубченцата се посипват със сол. Оставят се в хладилник...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп