Патладжани по гръцки

Много бърза идея за постно или вегетарианско ястие


Приготвяне
40 минути
Порции

8

Начин на приготвянe
Почистете патладжаните и ги нарежете на кръгчета. Панирайте ги в брашното и ги запържете, като ги извадите върху салфетка. Нарежете на ситно лука, спанака, салата, чушката и магданоза, а доматите нарежете на кубчета. Запържете първо лука, прибавете останалите продукти, запържете и подправете на вкус. Смесете майонезата с пасирания чесън и намажете патладжаните. Отгоре сложете от плънката, охладете и сервирайте.
Още по темата

За босилковия зехтин
Сварете листата от босилека в 4 чаши подсолена вода. Изцедете водата и изстудете листата под студена струя течаща вода. Изсушете босилека и го...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп