Патладжани с кайма и гъби
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарязват се патладжаните по дължина и се осоляват. След това се запържват. В същата мазнина се запържва каймата да стане на трохи и се прибавят подправките. В отделен съд се запържват гъбите и лукът. Доматът се пасира. Нареждат се най-отдолу ред патладжани, след това гъбите с лук, каймата и друг ред патладжани. Залива се с пасираните домати. Пече се в загрята фурна на 200 градуса за около 30 мин. По желание може да се настърже кашкавал или да се направи заливка от 2 яйца, половин кофичка кисело мляко и 1 с.л. брашно.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп