Пълнен лук



Приготвяне
30 минути
Порции

6

Начин на приготвянe
Почистете лука и отделете внимателно сърцевината. Трябва да останат двата външни слоя. Запържете ги за 2-3 минути в олио. Нарежете гъбите и ги запържете, добавете каймата, подправете на вкус, прибавете бялото вино и соевия сос, прибавете разбитото яйце и разбъркайте добре. Сложете във всяко лукче поръсете 1/2 ч.л. нишесте и напълнете с камата. Наредете ги в намаслена тава и запечете до готовност.
Още по темата

Лукът се обелва и връхчето на всяка глава се отрязва като капаче. Издълбава се и се пълни със смес от каймата, сол, черен пипер, домати, ситно нарязаните чушки и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп