Пълнен лук

Пълнен лук Лакомник
Пълнен лук
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

6 по-едри глави лук

150 г гъби по избор

30 мл олио

30 мл бяло сухо вино

250 г пилешка кайма

100 мл соев сос

1 яйце

10 г нишесте

Начин на приготвянe

Почистете лука и отделете внимателно сърцевината. Трябва да останат двата външни слоя. Запържете ги за 2-3 минути в олио. Нарежете гъбите и ги запържете, добавете каймата, подправете на вкус, прибавете бялото вино и соевия сос, прибавете разбитото яйце и разбъркайте добре. Сложете във всяко лукче поръсете 1/2 ч.л. нишесте и напълнете с камата. Наредете ги в намаслена тава и запечете до готовност. 

Още по темата
Още по темата
Пълнен кромид лук
Лукът се обелва и връхчето на всяка глава се отрязва като капаче. Издълбава се и се пълни със смес от каймата, сол, черен пипер, домати, ситно нарязаните чушки и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц