Невероятно вкусен специалитет за обяд или вечеря
Пуешките гърди се начукват леко. Шпиковат се с по 1 скилидка чесън. В купичка се слага щипка сол, сушена стрита салвия и 1 ч.л. кафява захар. Подправките се объркват с лъжица. С получения микс се поръсва пуешкото от всички страни. Слага се в тавичка. Полива се с 1/2 ч.ч. бира и 2 с.л. олио. Оставя се за 4- 5 часа в хладилник да се маринова. В йенска тенджера с капак се слагат на дъното пуешките пържоли. Поливат се с 3/4 ч.ч. вода и 1 с.л. олио. Похлупват се и се слагат да се пекат на умерена фурна. Броколите се накъсват на розички. Те се слагат в гевгир и измиват на течаща вода. След 20 минути печене, йенския съд се изважда. Броколите се подреждат върху пържолите. Пушеното сирене се реже на кръгчета. Подреждат се върху броколите. Отново се похлупва и се връща във фурната. Пече се така, под капак, още 20 минути. Накрая се отхлупва и се оставя да се допече още 15 минути.