Пуешко с картофи
Топло и здравословно предложение за обяда на малки и големи
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Зеленчуците се почистват и измиват. Зеленчуците се нарязват. Пуешките бутчета се слагат в тенджера. Наливат се 3 ч.ч. вода. Съдът се поставя на включен котлон. Бутчетата се варят 40- 50 минути. После се отцеждат от бульона. Обезкостяват се. Бульонът се прецежда. Налива се в дълбока тенджера. Добавя се пуешкото и всички зеленчуци. Съдът се похлупва и поставя на включен котлон. Манджата се вари на кротък огън. След 40 минути се добавят доматен сок, сол, захар, 3 зърна бахар, дафинов лист и червен пипер. Похлупва се и се оставя да се готви още 30 минути. Накрая се оставя да къкри на изключен котлон.
Още по темата
Пуешките бутчета се слагат в тенджера. Налива се вода колкото да ги покрие. Съдът се поставя на включен котлон. Оризът се накисва в купичка с вода. Когато кипне водата...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп