
Интересна и много вкусна идея за празнична вечеря




Заливаме с виното сушените сливи и ги оставяме да престоят 30 минути. След това ги отцеждаме и нарязваме на малки парчета, намачкваме топеното сирене и чесъна и ги смесваме. По дължина разрязваме бутчетата, отстраняваме костите и ги пълним с готовата смес. Зашиваме бутчетата и ги нареждаме в тавичка. Печем под фолио около 1 час. След това махаме фолиото и допичаме, докато получат златиста коричка. Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета, варим в подсолена вода. Водата трябва само да ги покрие. Когато картофите омекнат, добавяме малко масло, разбъркваме и оставяме върху топлия котлон. Броколите ги почистваме и нарязваме на малки главички, сваряваме също в подсолена вода. Сервираме пълненото бутче и отстрани подреждаме 5 – 6 резенчета доматчета, картофи и броколи.

