Пълнени пуешки бутчета

Пълнени пуешки бутчета Лакомник

Интересна и много вкусна идея за празнична вечеря

Пълнени пуешки бутчета
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 пуешки бутчета

2 триъгълничета топено сирене

70 мл бяло вино

5 сушени сливи

2 скилидки чесън

За гарнитура (по желание):

10 – 12 резенчета, мариновани в зехтин доматчета

6 картофа

1 малка глава броколи

Начин на приготвянe

Заливаме с виното сушените сливи и ги оставяме да престоят 30 минути. След това ги отцеждаме и нарязваме на малки парчета, намачкваме топеното сирене и чесъна и ги смесваме. По дължина разрязваме бутчетата, отстраняваме костите и ги пълним с готовата смес. Зашиваме бутчетата и ги нареждаме в тавичка. Печем под фолио около 1 час. След това махаме фолиото и допичаме, докато получат златиста коричка. Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета, варим в подсолена вода. Водата трябва само да ги покрие. Когато картофите омекнат, добавяме малко масло, разбъркваме и оставяме върху топлия котлон. Броколите ги почистваме и нарязваме на малки главички, сваряваме също в подсолена вода. Сервираме пълненото бутче и отстрани подреждаме 5 – 6 резенчета доматчета, картофи и броколи.

Още по темата
Още по темата
Пуешки бутчета с кисело зеле и ориз
От киселото зеле се оставят 2 листа настрана, а останалата зелка се нарязва на едро и се запържва заедно с ориза с малко мазнина, добавят се подправките - черен пипер,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц