Пролетна чорба с коприва

Пролетна чорба с коприва Лакомник

Вкусно предложение за пролетната трапеза

Пролетна чорба с коприва
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г коприва

3 с. л. олио

2 връзки пресен лук

200 г орехи

1 ч. л. червен пипер

сол и черен пипер на вкус

За гарниране:

2 стръка пресен чесън

50 мл червен винен оцет

1/2 ч. л. лют червен пипер

Начин на приготвянe

Копривата се почиства, измива се, попарва се в подсолена вода, охлажда се и след това се накълцва на ситно, а водата се запазва. Лукът се наситнява и се запържва в сгорещеното олио. Прибавя се копривата, запържва се за кратко, сипва се червеният пипер и се налива около литър и половина от водата от копривата. Готви се 4–5 минути и се добавят счуканите орехи. Кипва се, дърпа се от котлона и се овкусява със сол и черен пипер. Пресният чесън се смила в чопър с лютия пипер и оцета. Супата се поднася с чесновата смес или кисело мляко по желание.

Още по темата
Още по темата
Мусака от коприва
Копривата се попарва във вряща подсолена вода, отцежда се, нарязва се на ситно и се запържва в 2 с.л. олио. В 3 с.л. олио се запържва нарязаният лук, прибавя се оризът...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц