Кюфтета от коприва
Вкусни и лесни за приготвяне кюфтенца
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Изчистената и измита коприва се бланшира в 1 л вряща подсолена вода. Отцежда се, охлажда се и се нарязва на дребно. Към нея се прибавя полусвареният в 1 ч.ч. вода с кубчето бульон ориз,1 яйце, черен пипер и магданоз и се обърква с лъжица. С намокрени ръце се оформят кюфтета, овалват се в брашно и се пържат до зачервяване в сгорещеното олио. Може да се поднесат с подлучено кисело мляко или друга гарнитура по избор.
Още по темата
Копривата се попарва във вряща подсолена вода, отцежда се, нарязва се на ситно и се запържва в 2 с.л. олио. В 3 с.л. олио се запържва нарязаният лук, прибавя се оризът...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп