Печени зелеви сарми с боб

Печени зелеви сарми с боб Лакомник
Печени зелеви сарми с боб
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
5
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

10-15 листа от кисело зеле

5 с.л. олио

2 глави лук

5 с.л. доматен сос (или 3 с.л. масло)

2 моркова

1 ч.л. червен пипер

1 ч.ч. боб

джоджен

чубрица

магданоз

Начин на приготвянe

Почистват се листата на киселото зеле и леко се начукват, ако са твърдички. В мазнината се задушава лукът, морковите и предварително свареният и изцеден от водата фасул. Прибавят се подправките. С така приготвената плънка се завиват сарми, които се нареждат в тавичка и се заливат с водата от варения боб. Запичат се в умерена фурна. Готовите сарми се поднасят топли, като се заливат с разтопеното масло или доматен сок.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц