Подлютен боб телешка кайма
Невероятно апетитно ястие, което е бързо и лесно за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Накиснете фасула от предната вечер в студена вода. След това го измийте, залейте отново със студена вода и сложете да се вари на умерен огън, докато омекне заедно с малко сол и олио. Отцедете и го изсипете в тавичка. Нарежете на ситно морковите, целината, лука и чушката. Задушете зеленчуците в малко мазнина и топла вода. Прибавете част от нарязаните на ситно домати, магданоз, джоджен и накълцан чесън. Овкусете със смлян черен пипер и сол на вкус. В друга тенджерка сипете малко мазнина и задушете каймата, след което я добавете към фасула. Залейте боба с доматената смес и останалите нарязани домати. Сгорещете 50 мл олио заедно с червения пипер и залейте ястието. Сложете да се запече в умерена фурна за около 1/2 час.
Още по темата
Предварително накиснатият във вода боб се сварява и се отцежда. В мазнината се задушава ситно нарязаният лук и към него се прибавят червеният пипер, нарязаните домати,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп