Гювечета по шопски с боб
Вкусна и икономична рецепта за обяд
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Предварително накиснатият във вода боб се сварява и се отцежда. В мазнината се задушава ситно нарязаният лук и към него се прибавят червеният пипер, нарязаните домати, чушки и всичко се задушава леко. Свареният боб се разпределя в пръстени гювечета и върху него се слагат задушените зеленчуци. Отгоре се слагат резенчета от домат, поръсват се с джоджен и магданоз, заливат се с 2-3 с.л. от водата на боба и се запичат във фурната.
Още по темата
Фасулът се нарязва и се сварява за около 15-20 минути (може да се използва и готов фасул от консерва). Лукът се нарязва на дебели полумесеци. Запържва се за 10-15...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп