Гювечета по шопски с боб

Гювечета по шопски с боб Лакомник

Вкусна и икономична рецепта за обяд

Гювечета по шопски с боб
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 ч.ч. боб

3-4 глави лук

1/2 ч.ч. олио

2-3 домата

5-6 люти чушки

1 ч.л. червен пипер

сол

магданоз

джоджен

Начин на приготвянe

Предварително накиснатият във вода боб се сварява и се отцежда. В мазнината се задушава ситно нарязаният лук и към него се прибавят червеният пипер, нарязаните домати, чушки и всичко се задушава леко. Свареният боб се разпределя в пръстени гювечета и върху него се слагат задушените зеленчуци. Отгоре се слагат резенчета от домат, поръсват се с джоджен и магданоз, заливат се с 2-3 с.л. от водата на боба и се запичат във фурната.

Още по темата
Още по темата
Гювече със зелен фасул и кренвирши
Фасулът се нарязва и се сварява за около 15-20 минути (може да се използва и готов фасул от консерва). Лукът се нарязва на дебели полумесеци. Запържва се за 10-15...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц