Печен боб

Много апетитно и вкусно ястие с боб в доматен сос


Начин на приготвянe
Бобът се накисва в студена вода от вечерта. На сутринта се измива и се вари заедно с наситнения лук, нарязаните на тънки кръгчета моркови и наситнените чушки. След като много добре се свари, бобът се прецежда и намачква с вилица. Добавя се олиото и се посолява. Прехвърляме го в по- дълбока тавичка. Върху бобът се разстила доматеното пюре, смесено с наситнения магданоз, джоджена или чубрицата (доматеното пюре може да бъде и повече, зависи от вкуса). Върху него се редят кръгчетата праз, поръсени с черен пипер и се запича в умерена фурна. Същото ястие може да се приготви за индивидуално сервиране в гювечета.
Още по темата

Грахът се сварява в подсолена вода. Прецежда се и се изсипва в намаслена тавичка. Поръсва се обилно с копър и разтопено масло. Яйцата се разбиват с киселото мляко и се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп