Плодова торта с маслен крем
Лека и вкусна торта с плодове
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разбитите яйца се смесват с пресятото брашно и останалите продукти за блата. Всичко се разбърква, като целта е да се получи кексово тесто. Сместа се изсипва в намазнена форма за торта и се пече на 200 градуса до готовност. Оставя да изстине. През това време се приготвя кремът. Яйцата се разбиват с маслото. Смесват се с брашното и захарта. Получената смес се добавя към прясното мляко и всичко се бърка на слаб огън, докато се получи крем. Изстиналият блат се реже на части. Първата се намазва с крем, след това върху нея се поставя втората, която трябва да се покрие с останалото количество от сместа. Украсява се с плодове и ядки по желание и се оставя в хладилника за около 7-8 часа.
Още по темата
Разделят се жълтъците от белтъците. Белтъците се разбиват на сняг и към тях се прибавят един по един жълтъци и брашно с бакпулвера като се редуват. Накрая се добавя...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп