Ягодова торта с кокосов крем
Лесна торта с невероятен вкус
Приготвяне
70 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разделят се жълтъците от белтъците. Белтъците се разбиват на сняг и към тях се прибавят един по един жълтъци и брашно с бакпулвера като се редуват. Накрая се добавя олиото. Пече се в предварително намаслена тава и в загрята фурна на 180 градуса. Готовият блат се охлажда и се разрязва на две. Кремът се приготвя от сметаната, разбита на крем с кокосовите стърготини. Намжете първия блат обилно със сладко, а отгоре с част от крема. Наредете парченца ягоди. Слага се вторият блат, намазва се отново със сладко и с останалия крем. Украсява се с ягоди, кокосови стърготини или настърган шоколад по желание. Оставете тортата в хладилника да се охлади.
Още по темата
Пасирайте ягодите. Разтворете желатина в малко вода. Разбийте маскарпенето с пудрата захар до получаване на пухкава смес. Добавете разбитата сметана и ягодите и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп