Пица със салам

Вкусен и икономичен обяд


Начин на приготвянe
Разтворете маята в топлата вода, добавете брашното, сол, добавете зехтина и замесете тесто. Оформете го на топче, завийте и оставете за 30-40 минути. Пригответе плънката. Нарежете салама, гъбите на тънки филии, бекона и маслините на ситно. Настържете моцарелата. Загрейте фурната до 260 градуса. Разточете тестото в намаслена тава, намажете с доматен сос, поръсете с моцалета, наредете салама, бекон, гъбите, маслините и запечете за 15-20 минути. Преди сервиране поръсете с босилек.
* Може да замените моцарелата с бяло сирене.
Още по темата

Размийте маята в топла вода. Оставете на топло за 5 минути. Прибавете 2/3 от брашното и солта. Омесете тесто, като постепенно прибавяте останалото брашно.
Месете 10...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп